1
استادیار، گروه ریاضی، دانشگاه فرهنگیان، تهران، ایران
2
دانشجوی کارشناسی آموزش ابتدائی، دانشگاه فرهنگیان
چکیده
یکی از موانع یادگیری اثربخش ریاضی، بدفهمیها هستند. در صورت شناسایی بدفهمیها در مفاهیم اساسی ریاضی و رفع آنها میتوان یادگیری ریاضی دانشآموزان در مقاطع بالاتر را تسهیل کرد. یکی از مفاهیم پایهای و اساسی در ریاضی که پیش نیاز و مبنای بسیاری از مفاهیم دیگر میباشد، مفهوم ضرب است. در این پژوهش میزان آشنایی دانشآموزان دختر پایههای چهارم و پنجم ابتدایی استان گیلان با ضرب مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج پژوهش نشان میدهد که توانمندی دانشآموزان در حل مسائل ضرب در حد مطلوبی قرار دارد به طوری که 92 درصد از دانشآموزان پایه چهارم و 88 درصد از دانشآموزان پایه پنجم به 60 درصد و بالاتر از سوالات پرسشنامه پاسخ درست دادهاند. به علاوه در مقایسه با عملکرد دانشآموزان ایرانی در همین سوالات در آزمونهای تیمز برگزار شده در سالهای 2011 و 2015 میانگین بالاتری را کسب کردهاند. از بدفهمیهای شناسایی شده در این پژوهش میتوان، انجام جمع به جای ضرب، بدفهمی در مراحل انجام یک ضرب، تخمین نادرست حاصلضرب و بدفهمی در درک مفهوم مضرب یک عدد را نام برد.
این شماره با تایید مدیریت مسئول و سردبیر، به مقالات برگزیده سومین همایش ملی آموزش ریاضی ابتدایی در دانشگاه فرهنگیان اختصاص یافته است.
سردبیر میهمان این شماره سرکار خانم دکتر محدثه پاک نظر، دبیر اجرایی همایش و عضو هیئت تحریریه نشریه هستند.
موسی پور, منصوره, جلالی, مریم, & انوری, عاطفه. (1400). سنجش میزان آشنایی دانش آموزان دختر پایه های چهارم و پنجم ابتدایی استان گیلان با ضرب و شناسایی بدفهمیهای موجود. پژوهش در آموزش ریاضی, 2(3), 81-89.
MLA
منصوره موسی پور; مریم جلالی; عاطفه انوری. "سنجش میزان آشنایی دانش آموزان دختر پایه های چهارم و پنجم ابتدایی استان گیلان با ضرب و شناسایی بدفهمیهای موجود", پژوهش در آموزش ریاضی, 2, 3, 1400, 81-89.
HARVARD
موسی پور, منصوره, جلالی, مریم, انوری, عاطفه. (1400). 'سنجش میزان آشنایی دانش آموزان دختر پایه های چهارم و پنجم ابتدایی استان گیلان با ضرب و شناسایی بدفهمیهای موجود', پژوهش در آموزش ریاضی, 2(3), pp. 81-89.
VANCOUVER
موسی پور, منصوره, جلالی, مریم, انوری, عاطفه. سنجش میزان آشنایی دانش آموزان دختر پایه های چهارم و پنجم ابتدایی استان گیلان با ضرب و شناسایی بدفهمیهای موجود. پژوهش در آموزش ریاضی, 1400; 2(3): 81-89.